Ouders en kinderen aan het woord

StudioHeartbeat_DeOntdekking-3

Onze kinderen voelen zich erg thuis op De Ontdekking. De omgang met de leerkrachten is heel prettig en persoonlijk en doordat de school niet zo groot is voelt elk kind zich echt gezien.

Ouder

Ik vind het leuk dat je bij ons in de klas zelf mag kiezen op het kiesbord in welke hoek je gaat spelen. We krijgen van de juf soms hele mooie stickers! Op ons schoolplein kun je goed verstoppertje spelen, er zijn goede verstopplekjes.

Leerling groep 1-2

Na 8 jaar betrokkenheid bij deze school, met onze vier kinderen in verschillende klassen, kan ik volmondig zeggen dat ik mij voor onze kinderen geen betere school had kunnen wensen.

Ouder

De Ontdekking beschikt over een prachtig en licht schoolgebouw met veel buitenruimte. Onze kinderen maken ook dagelijks gebruik van de naastgelegen sportvelden en de natuurtuin achter de gebouw.

Ouder

Wij hebben een mooie natuurtuin! Wij ontdekken leuke dingen in het Ontdek-lab, en we heten nog De Ontdekking ook! We hebben veel leuke boeken in onze eigen bieb en er is een Dolfijngroep. Je kan veel leuke dingen doen, binnen en buiten.

Leerling groep 5-6

Door de ruimte in en om het gebouw is de sfeer over het algemeen heel rustig. Dat draagt bij aan een prettig leerklimaat voor de kinderen.

Ouder

Ontdekkend en bewegend leren staat centraal, maar daarnaast wordt er ook met veel toewijding en op een kleinschalige manier onderwijs gegeven.

Ouder

De Ontdekking is een school waar met bijzonder veel toewijding onderwijs wordt gegeven aan alle kinderen uit ons dorp. De relatie tussen ouders en leerkrachten is bijzonder goed. Elk kind wordt echt gezien en krijgt de aandacht die het nodig heeft.

Ouder

Door de relatief kleine klassen, en de mogelijkheden om die ook nog regelmatig te splitsen, is er heel veel persoonlijke aandacht voor ieder kind. Kinderen voelen zich daardoor echt gezien en begrepen.

Ouder

Mijn twee kinderen gaan met veel plezier naar basisschool De ontdekking. De leerkrachten zien de kinderen echt en bekijken per kind wat nodig is om te ontwikkelen. Ook als ouder word ik gehoord en zijn de leerkrachten beschikbaar.

Ouder

De Ontdekking is een gezellige, christelijke dorpsschool. Er wordt veel thematisch gewerkt waardoor de kinderen ontdekkend leren.

Ouder

Missie en visie

Op onze school heerst er een goede sfeer en is er een open klimaat. We hechten veel waarde aan een goede relatie met de kinderen.

Het team

De Ontdekking heeft een hecht, gemĂȘleerd team dat met hart en ziel onderwijs voor de kinderen verzorgt. Als team vinden we het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan.