Voor het eerst naar school

Om de start op de basisschool rustig te laten verlopen, laten we kleuters stap voor stap kennismaken met de school, de leerkracht en de nieuwe klas.

StudioHeartbeat_DeOntdekking-35

Wenmomenten

Voordat je kind naar school gaat, mag het al een paar keer bij ons in de klas komen wennen en spelen. Een maand voor de vierde verjaardag neemt de leerkracht contact met je op en spreken jullie de wenmomenten af.

Je kind mag iedere dag naar school als het vier jaar geworden is. In overleg bekijken we of je kind al hele dagen kan komen, of dat een rustige opbouw beter is. Via het intakeformulier geef je ons van tevoren al informatie over je kind en zijn of haar ontwikkeling. Zo leren we je kind al een beetje kennen voor de start.

Startgesprek

Na vier Ă  vijf weken op school plannen we een startgesprek. Dit gesprek is op school of bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek bespreken we de start van je kind bij ons op school. Hoe vindt je kind het op school? Wat vertelt je zoon of dochter over school? Hoe ervaar je het als ouders?

Missie en visie

Op onze school heerst er een goede sfeer en is er een open klimaat. We hechten veel waarde aan een goede relatie met de kinderen.

Het team

De Ontdekking heeft een hecht, gemĂȘleerd team dat met hart en ziel onderwijs voor de kinderen verzorgt. Als team vinden we het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan.